bg_image

GOLIJSKA LEDENA svojstva

Golijska voda i dostava golijske vode na teritoriji Beograda su vrhunskog kvaliteta, što je osnovna delatnost kompanije Vel Boy.

Golijska ledena voda po svim analizama, potvrdila je kvalitet i time opravdala epitet najkvalitetnije vode koju kupci konzumiraju, koja se direktno sa izvora puni i dostavlja na adresu.

Prva analiza kvaliteta Golijske ledene vode vršena je 05.04.2002. godine od strane Zavoda za zaštitu zdravlja iz Čačka. Druga komplet analiza rađena je 05.07.2002. godine od strane Rudarsko-geološkog fakulteta-institut za hidrohemiju. Na osnovu ovih rezultata može se videti da analizirani parametri u potpunosti odgovaraju vrednostima koje propisuje pravilnik o hemijskoj ispravnosti vode za piće i da su u pogledu bakteriološke ispravnosti može reći da je rezultat potpuno sterilan.

 

Golijska ledena 1

Takođe na osnovu dobijenih podataka može se konstatovati da vode ovog izvorišta prema vrednostima pH, pripadaju neutralnim do slabo alkalnim vodama. Mineralizacija Golijske vode iznosi 79 mg/l. Sadržaj mikrokomponenti je takav da vode pripadaju hidrokarbonatno-kalcijumskom tipu.

Ostali analizirani parametri govore da su Golijske vode izvorišta ''Vučje'' izvarednog kvaliteta na osnovu dosadašnjih analiza i potpuno sterilne.

Prema odredbama Pravilnika o kvalitetu prirodnih mineralnih, prirodnih izvorskih i stonih voda objavljenom u Službenom glasniku Republike Srbije u decembru 2005.godine voda ima uslove da se deklariše kao Prirodna izvorska voda se registrovanom Robnom markom “Golijska LEDENA”. Navedeni pravilnik usklađen je sa važećim pravilnicima o kvalitetu voda na teritoriji Evropske Unije.

Kompletan proizvodni proces je pod neprestanom kontrolom i već je ostvario sertifikat HACCP i ISO9000 standarda. Ovaj proizvod je takođe označen žigom proizvoda zdrave hrane ZELENA JABUKA.

Golijska ledena 2
Minerali Hemijska oznaka Količina (mg)
Kalcijum Ca++ 20.44
Magnezijum Mg++ 3.64
Natrijum Na++ 0.79
Kalijum K 0.27
Bikarbonati HCO3 79.30
Nitrati NO3 4.28
Sulfati SO4 8.52
Hloridi Cl 3.45
Ph vrednost 7.46  
Suvi ostatak na 180°C 67.00
Golijsla ledena 3